Siirry sisältöön

Studiotilat Helsingissä – Turvallisella asenteella

Asennestudion studiotilat Helsingin paraatipaikalla takaavat loistavat puitteet laadukkaan äänen tallentamiseen. Asenteella panostetaan erityisesti studiossa vallitsevaan ilmapiiriin, jotta mikään ei estä pääsemästä toivottuun lopputulokseen. Tässä artikkelissa kerromme, miten studiomme on varusteltu.

Paraatipaikalla, mutta rauhallisessa ympäristössä

Asennestudion podcasteja tehdään studiotiloissa, jotka sijaitsevat Kampissa Helsingissä. Studiotilat ovat oleellinen osa Asennemedian ja Asennestudion toimistotiloja.

Tilassa voi äänittää podcasteja, radiomainoksia, äänikirjoja, seminaaritaltiointeja ja jopa pienimuotoisia instrumenttiäänityksiä. Tilat voi vuokrata käyttöön omia projekteja varten, mutta me Asennestudiolla voimme myös hoitaa kaiken alusta loppuun – sparrata sisältöä, vastata äänityksistä ja leikata valmiin tuotteen.

Studio on tilava ja rauhallisessa toimiston päädyssä oleva tila, jossa voi syventyä kunnolla äänituotantoihin. Studiossa on neljä puhujan paikkaa, ja tila on muunneltavissa. Huoneen seinän toisella puolella on äänitarkkaamo, josta on monitorointiyhteys studioon.

Laitteistossa on panostettu laatuun

Studiossa on käytössä Shuren SM7B -mikrofonit. Niitä käytetään alalla varsinkin radiokäytössä, äänituotannoissa ja myös laulutuotannoissa. Hifi-mikit takaavat sen, että Asennestudio on määrittelemässä alan laatustandardia. Ominaisuudet kuten mikrofonien tehokas pop-filtteri ja sisäinen vaimennusripustin taas huolehtivat siitä, että mikrofonien runkoäänet ja muut häiriöt eliminoituvat käytännössä kokonaan.

Mikrofonien hiljaista signaalia vahvistetaan Cloud Microphonesin Cloudlifter CL-1 -signaalinvahvistimella. Sen kautta ääni kulkee DBX 286S -etuasteeseen, joka takaa stabiilit lähtötasot tuotannoille. Näin ääni kuulostaa täyteläiseltä jo ennen kuin podcasteja editoidaan.

Lopulta ääni kulkeutuu Clarett+ 8Pre -äänikortille ja sieltä tietokoneelle. Asennestudion tuottamat podcastit äänitetään ja editoidaan Studio One -ohjelmistolla. Studiotilan laitteistoa päivitetään jatkuvasti, jotta se pysyy ajan tasalla.

Videopodcastit - kuvaus

Tilat voi vuokrata käyttöön omia projekteja varten, mutta me Asennestudiolla voimme myös hoitaa kaiken alusta loppuun.

Ei vain ääntä

Studio ei vain kuulu vaan myös näkyy esimerkiksi videoklipeissä, joita podcast-jaksoista tehdään. Niitä varten tilasta löytyy 4K-videotallennusta tukevia Sonyn A6400 -kameroita.

Tehokkaiden kameroiden siron koon ansiosta huomio ei kiinnity äänitystilanteessa kameroihin vaan tärkeämpiin asioihin eli toisiin ihmisiin. Jotta kaikki olisi vaivattomampaa, kameroita ohjaillaan Blackmagicin ATEM Mini Pro ISO -live-mikserillä. Kuvaamisen tueksti studiossa on myös Godoxin SL60-videovalot sekä Beiwen RGBW-ledipaneelit vaihtuvien tunnelmien värivaloja varten.

Laitteiden lisäksi tärkeintä on kuitenkin tunnelma, joka studiossa vallitsee. Asennestudion tiloissa tekijöillä on turvallista ja hyvä olla. Se on niin tilan kuin henkilökunnankin ansiota. Ministerit ja näyttelijät sekä vaikuttajat ja heidän ystävänsä ovat kaikki viihtyneet mikrofonien ääressä ja voineet huolehtia tärkeimmästä eli tunteidensa ilmaisusta. Sen takia Asenteen studiossa on naurettu, itketty, erottu ja rakastuttu.